Mikä on seisomatyöpistematto? 

Se on paras keksintö sitten sähköpöydän. Seisomatyöpistematto on tarkoitettu käytettäväksi seisomatyöpisteellä. Matto on yleisimmin pehmeää kumimaista materiaalia, jonka tarkoitus on tuottaa pientä liikettä jalkojen alla seisomisen ajan. Matossa voi olla myös pieniä nystyröitä, joiden on tarkoitus hieroa jalkapohjia. Kooltaan seisomatyöpistematot vaihtelevat. Vasemman puoleisen kuvan matto on mitoiltaan 71cm  x 53cm x 2,1cm.

 

Käyttö

Seisomatyöpistematto asetetaan seisomatyöpisteelle samaan kohtaan, jossa tuolikin olisi. Maton päälle voi astua kengillä tai ilman kenkiä. Käyttämällä ilman kenkiä jalkapohjan pienet lihakset saavat hyvän harjoituksen, mikä vahvistaa nilkkaa! Kun pöytä lasketaan istuinkorkeudelle, maton voi työntää pöydän alle tai nostaa sivummalle.

Liikettä lihaksille ja selkärangalle

Seisomatyöpistematon ideana on tuottaa pientä liikettä jalkojen kautta muuten staattiseen asentoon sellaisilla henkilöillä, jotka viettävät pitkiä aikoja paikallaan seisten. Mattoa käyttämällä lihakset aktivoituvat ja rentoutuvat vaihtelevasti. Liike lisää verenkiertoa jaloissa ja selässä. Jalkojen välityksellä selkärankaan tulee pientä liikettä, mikä on hyvästä välilevyille ja selkärangan pikkunivelille. Näin voidaan vähentää turvotusta ja välttää staattisuuden tuomaa lihassärkyä ja -väsymystä.

Energiankulutus ja palautuminen

Matolla seisten kaloreita palaa enemmän, koska sen päällä ollaan kokoajan pienessä liikkeessä. Vapaa-ajallaan aktiivisesti liikkuvat henkilöt hyötyvät seisontamaton käytöstä, se nimittäin tehostaa palautumista harjoituksesta!

Maton päällä jalkojen asentoa, paikkaa ja painopistettä voi helposti vaihdella työtehon kärsimättä. Käyttäjäkokemukset seisontamatoista on erinomaisia. Jalat eivät tunnu niin väsyneiltä kuin kovalla alustalla seisoessa. Matto ei myöskään ole tiellä työpisteellä, eikä se vaikeuta työskentelyä. Jotkut ovat tykästyneet mattoihin niin, että sellainen on hankittu kotiinkin!

Puhdistaminen 

Hyvät toimistotyöhön tarkoitetut matot on valmistettu likaa hylkivästä materiaalista. Irtolika  voidaan pyyhkiä pois ja tarvittaessa pinta voidaan yleisimmin desinfioida alkoholilla.

 

Taukoja myös seisomiseen

Vaikka työpisteellä olisikin tarkoitukseen soveltuva matto, vaihtelu on silti tärkeää. Vaikka työpisteellä olisi asianmukainen aktiivimatto, eri asentojen vaihtelu työpäivän aikana on tarpeen. Vinkit sähköpöydän optimaaliseen käyttöön löydät aikaisemmasta bloggauksesta.